De Roefeldag 2021 gaat helaas niet door

Sinds november 2020 houdt het Roefelcomité een vinger aan de pols met alles en iedereen die een positieve voorspelling kan geven over de corona-situatie in juni/juli.
Na het afblazen van de Roefeldag van juni 2020 (vanwege het virus) stelde het comité zich telkens weer de vraag: kunnen we de omvangrijke planning en organisatie starten voor de Roefeldag in 2021? Of kan het weer niet doorgaan en wordt het wederom een teleurstelling voor de ongeveer 1000 kinderen, de vrijwilligers en de vele bedrijven.
Het comité nam zich voor om eind januari de situatie in kaart te brengen een definitief besluit te nemen .
Op dit moment is het echter onmogelijk om alle vragen te beantwoorden, omdat niemand ons kan vertellen in hoe het in juni er uit zal zien.
Kunnen en mogen kinderen meedoen in juni en in groepjes in bussen naar verschillende bedrijven rijden? Doen alle 50 vrijwilligers, waaronder 32 chauffeurs, weer mee? Moeten we nog 1,5 meter afstand houden en kunnen we die dan overal handhaven? Welke extra hygiënemaatregelen, zoals mondkapjes en ontsmetten van de bussen en locaties, moeten we nemen? Maar vooral ook: willen én kunnen er voldoende bedrijven meedoen?
Ook de Gemeente zal nog geen vergunning voor het evenement afgeven en het is nog maar de vraag of het vaccinatieprogramma in juni al voldoende zal zijn afgerond.
Onbeantwoorde vragen en stevige risico’s. Op de laatste (Teams-) vergadering van het bestuur en het Roefelcomité is het besluit gevallen: de stichting Roefeldag Duiven ziet met pijn in het hart geen mogelijkheid om dit jaar een Roefeldag te organiseren.
Gerard van Ham (voorzitter) namens het comité : “We gaan onze blik richten op 2022 en zullen dit jaar gebruiken om te kijken waar we nog verbeterpunten kunnen aanbrengen in ons draaiboek. We gaan er alles aan doen om in 2022 de kinderen van groep 5 t/m 8 een onvergetelijke, welverdiende dag te kunnen bieden” .

Stichting Roefeldag Duiven 21-1-2021

Danielle 407 x 600

Mijn Roefeldag-ervaring als moeder, leerkracht/directeur

Mijn kinderen (nu 21 en 18) hebben op de basisschool altijd met heel veel plezier geroefeld. Het bijzondere aan Roefelen, voor kinderen op die leeftijd, is dat ze een kijkje in de keuken krijgen van een lokaal bedrijf.

Roefelen is een leuk programma waarin kinderen vanaf groep 5 van alle basisscholen in Duiven binnen mogen kijken in 3 bedrijven op een zaterdag in juni. In groepjes van 6 kinderen ga je samen met een begeleider op pad , soms lopend maar meestal met een busje (waarvan er de hele dag een heleboel klaar staan) naar een bedrijf .

”Bij van der Valk mochten we helemaal boven in het hotel kijken ; gaaf hoor ! en we hebben geleerd om een Mojito te kunnen maken….” Benthe groep 7
*
“Ik weet nu zeker dat ik Dierenarts wil worden…” zegt Annabel groep7
*

Ik heb mee gedaan aan de Roefeldag samen met Stan, Julian, Jayden, Salome, Sameer en Kim. En we gingen naar van der Valk, de Brandweer en Intratuin. Jasmijn uit mijn klas mocht de Roefeldag openen met de Burgemeester.

Het was weer leuk de Roefeldag 2019 , mooi weer en iedereen was blij! Burgemeester Rik de Lange en 4 kinderen die op de Roefeldag jarig waren hesen de Roefelvlag na een klein oponthoud vanwege een stroomstoring. Het was de laatste keer dat Rik de Lange de Roefeldag opende want er komt een nieuwe burgemeester.

“ Voor de eerste keer mocht ik mee als begeleider van een Roefelgroepje. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe leuk het is voor kinderen om achter de schermen te mogen kijken bij allerlei verschillende bedrijven. Ze komen op plekken waar ik ook geedn weet van had. Complimenten voor de de bedrijven die er echt iets leuks van maken ! Volgend jaar ga ik weer mee! “

 Menskracht nodig voor het Roefel comité !

We zoeken enthousiaste vrijwilligers om het comité te versterken!!!

Hebben jullie ons filmpje al gezien?

Top