Roefeldag 2020 nu op 13 juni omdat de Kermis is verschoven

Het Roefelcomite is onaangenaam verrast door de bevestiging van de Gemeente Duiven over de nieuwe datum van de Kermis en voelt zich genoodzaakt de datum van de Roefeldag te verplaatsen van 27 juni naar 13 juni 2020 .
De datum van een groot evenement als de Roefeldag wordt ieder jaar zorgvuldig en in overleg met grotere evenement-organisaties, bedrijven en de Gemeente gekozen.
De Kermis was oorspronkelijk gepland begin juni -op verzoek van de Gemeente- dit jaar weer samen met het feest van de schutterij Gilde Remigius. De Kermisexploitant was echter niet vrij in die periode dus schoof de kermis-datum “zomaar” door naar de 27e juni ; en dat was de datum van de Roefeldag . Voorzitter Gerard van Ham: “Wij zijn daar niet blij mee. We houden bij het bepalen van de datum altijd rekening met andere evenementen en de kermis is vanwege de locatie voor ons de belangrijkste”.
De Gemeente is van mening dat de evenementen “best” samen kunnen gaan op 1 dag. De ervaring van 27 Roefeldagen leert ons dat dit een slechte keuze is. De Roefeldag start en stopt altijd bij het Gemeentehuis en heeft veel ruimte nodig voor de 32 bussen die die dag het vervoer verzorgen en ruimte voor veiligheid van de 950 kinderen. Met de kermis op dezelfde dag ontstaat er een onveilige situatie en ontbreekt het overzicht en die stuurt al gauw onze gecompliceerde planning in de war.
We moeten nu naar buiten toe iedereen informeren , helaas, maar we zijn in deze fase van onze planning gelukkig nog flexibel en willen hoe dan ook een veilige leerzame dag voor de kinderen van Duiven“ aldus Gerard van Ham.

De 28e Roefeldag is dus op 13 juni 2020

www.Roefeldag-duiven.nl

Stichting Roefeldag Duiven
G. van Ham voorzitter

Top