Mijn Roefeldag-ervaring als moeder, leerkracht/directeur

Mijn kinderen (nu 21 en 18) hebben op de basisschool altijd met heel veel plezier geroefeld. Het bijzondere aan Roefelen, voor kinderen op die leeftijd, is dat ze een kijkje in de keuken krijgen van een lokaal bedrijf.

Letterlijk een kijkje in de keuken van MacDonalds of een bakker is natuurlijk al heel leuk, maar dat zoveel plaatselijke bedrijven elk jaar hun deuren hier weer voor openzetten is ongekend in Nederland! Kinderen doen op deze manier spelenderwijs ervaring op met de wereld om hen heen. Zo komen ze bij uiteenlopende en vaak interessante bedrijven en beroepen. Achter de organisatie van het Roefelen zit het enthousiaste Roefelcomité die er elk jaar weer een groot succes van maakt. Kinderen maken zelf groepjes, waarbij het uitgangspunt is dat iedereen mee mag doen en waarbij het hebben van plezier die dag natuurlijk voorop staat. Voor het succesvol zijn van zo'n dag heb je de samenwerking van vrijwilligers, scholen, bedrijven nodig. Maar als je dan die enthousiaste kinderen ziet als ze terugkomen van de Roefeldag......... dan weet je waarvoor je het doet!

Marike Ketelaars
Directeur

Groene Ring

 

Top